«У світі толерантності»

6 листопада 1995 року держави – члени ЮНЕСКО на 28 сесії Генеральної конференції одностайно прийняли «Декларацію принципів толерантності». І з 1996 р., за пропозицією ООН, цей день визначається як Міжнародний день толерантності.Толерантність, як це записано в Декларації, означає повагу, прийняття і правильне розуміння багатого розмаїття культур нашого світу, форм самовираження і способів прояву людської індивідуальності. Ідеї толерантності набувають все більшого визнання в сучасному світі, все більше країн активно запроваджують їх у свою освіту, державно-суспільне життя, розглядають їх як найдієвіший засіб досягнення взаєморузуміння, взаєоповаги, злагоди між громадянами. З нагоди Міжнародного Дня толерантності в нашій школі було проведено педагогом – організатором Мельничук С.С. і з учнями 9 класу тренінг « Бути толерантним модно». У ході тренінгу учні зіграли цікаву гру „Компліменти”. Кожен учень говорив комплімент іншому та передавав м’яку іграшку. В цій грі залюбки взяла участь і директор школи Воронко Л.А. , яка теж була присутня на святі. А також створили рецепт толерантності.

/Files/images/foto_novin/u_svt_tolerantnost/1й.jpg

/Files/images/foto_novin/u_svt_tolerantnost/чсяс.jpg

/Files/images/foto_novin/u_svt_tolerantnost/3.jpg

«Рецепт толерантності»

Взяти велику чашу милосердя, покласти до неї жменьку гуманізму, пригоршню терпіння, жмуток чуйності, ложку довіри. Приправити все це умінням володіти собою і не осуджувати. Присипати умінням слухати, щедро полити доброзичливістю. Подавати, прикрасивши почуттям гумору. Вживати щоденно в необмеженій кількості.

Наш рецепт толерантності допоможе:

Зберегти планету від негод,

Розрубає мотлох павутини,

Переріже нитку перешкод.

Толерантне ставлення до всього

Збереже, врятує і спасе,

Допоможе вгледіть перемогу,

Допоможе витримати все.

Будь завжди нестримним вільнодумцем,

Свої мрії пензлем намалюй.

Освіти життя яскравим сонцем,

Толерантний всесвіт побудуй!

Смачного!!!

Час пролетів швидко і, на жаль, ми мусили закінчити нашу дискусію... Але приємні враження від заходу залишаться надовго. Кожен з нас мав змогу поглянути на самих себе: ми всі добре виховані, освічені, культурні люди, з добрими намірами, поведінкою. І саме тому в нас є все для того, щоб виховувати в собі таку важливу рису - ТОЛЕРАНТНІСТЬ. З іншого боку, це можливо лише за умови, коли кожен з нас добре усвідомить, що ж саме для нього означає бути толерантним…

Кiлькiсть переглядiв: 555

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.