Інформаційні хвилинки «Незабутній Шевченко» (1, 3, 5, 8-9 класи)

Інформаційні хвилинки «Незабутній Шевченко»

(1, 3, 5, 8-9 класи)

/Files/images/nformatsyn_hvilini/image1.jpeg

Мета:

поглибити знання учнів про життя і творчість Т. Г. Шевченка;

розвивати культуру зв’язного мовлення, пам'ять, увагу, допитливість;

виховувати почуття пошани, поваги до творчості Т. Шевченка.

Роль Т. Шевченка в історії українського народу неоціненна. Якби не було Шевченка, чи жили б ми сьогодні в незалежній державі? Якби не було Шевченка, якою мовою ми б зараз розмовляли? Якби не було Шевченка, чи можна було б говорити про окрему українську націю? Тарас Шевченко ж не тільки геніальний поет, прозаїк і драматург, не тільки основоположник нової української літератури та літературної мови, не тільки геніальний художник. Його значення в житті українського народу значно більша. Влучними з цього погляду є слова Євгена Маланюка:

Не поет — бо це ж до болю мало,

Не трибун — бо це лиш рупор мас,

І вже менш за все — “Кобзар Тарас” –

Він, ким зайнялось і запалало.

/Files/images/nformatsyn_hvilini/image2.jpeg

/Files/images/nformatsyn_hvilini/image4.jpeg

/Files/images/nformatsyn_hvilini/image3.jpeg

Завершився Шевченківський тиждень у п’ятницю 06.03 яскравою літературно-музичною композицією «Пишаємося славою твоєю, Тарасе!», яку підготували вчителі української мови та літератури. На заході звучали пісні на слова поета, школярі інсценізували уривки з його поем, декламували вірші. Переможці конкурсів та активні учасники були нагороджені грамотами і подяками. Шевченківський тиждень пройшов на високому рівні. Усі заплановані заходи було проведено вчасно і результативно. Учні із задоволенням брали участь у роботі та показали добрі знання із життєвого і творчого шляху Тараса Шевченка.

Таким чином, творчість Т. Шевченка є імпульсом до розуміння суті української історії, життя народу. Із упевненістю можна говорити, що «Шевченко виступає сьогодні духовним будівничим нашої держави», через сприйняття поетової спадщини народ України «національно самостверджується, морально зміцнюється, духовно очищується».

/Files/images/nformatsyn_hvilini/image6.jpeg

Кiлькiсть переглядiв: 107

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.