Щороку на початку березня в нашій школі відбувається низка заходів, яку традиційно називають Шевченківським тижнем.

Шевченкове слово в нашому серці

Встань,поете ,подивися

на поля просторі,

колоситься там пшениця,

наче синє море.

Україна твоя вільна,

вже панів немає,

і народ наш український

сам шлях обирає.

І в сім’ї народів славних,

в сім’ї вольній, новій

тебе згаду,поете,

незлим тихим словом!

Перші весняні дні для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.

Щороку на початку березня в нашій школі відбувається низка заходів, яку традиційно називають Шевченківським тижнем.

Учителі готують і проводять тематичні уроки, бесіди, літературні години ,інформаційні хвилинки «Незабутній Шевченко» ,літературні читання «Вінок Кобзареві!», вечори вшанування пам’яті тощо, присвячені творчості Тараса Григоровича Шевченка. Кращому сприйняттю особистості митця сприяють книжкові та художні виставки, експозиції.

Учасники змагань доводять, що, звертаючись до Кобзаря, вони «причащаються вічністю», мудрішають, духовно зростають, бо Тарас Шевченко для кожного свідомого українця є символом незламності духу, справжності, патріотизму й щирої любові до України.

Школярі пишуть твори, створюють презентації, малюють малюнки до творів Т.Г.Шевченка створюють поетичні збірочки, присвячені Кобзареві. Дитячі поетичні рядочки, юнацькі філософські роздуми захоплюють своєю неординарністю, аурою натхнення, навіяного думами, піснями, баладами, віршами, поемами, картинами видатного українського поета й художника.

Тиждень розпочався святковою лінійкою, присвяченою річниці до дня народження Т. Г. Шевченка

/Files/images/shevch/image1.jpeg

Книжковий вернісаж

У літературі кожного народу, серед її великих творців, є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом українського народу є Тарас Шевченко. Він виступив як поет-новатор, приніс із собою в українську літературу "слово нове", новий світ поезії, неповторні образи, картини й барви, небачене раніше багатство й широчінь тем, ідей, мотивів, жанрових форм, вивів українську літературу на шлях реалізму й народності. Справедливо Великого Кобзаря — народного мислителя та творця, вважають народним пророком. Не одне покоління українців формувало свій світогляд на його творах.

Книжкова виставка-експозиція до дня народження Тараса Григоровича Шевченка“Великий син великого народу”. Хай завжди в наших серцях горить іскорка любові до поезії, яку засвітив Тарас Григорович Шевченко. Читаймо його твори, вивчаймо їх, шануймо те, що залишив нам у спадок Великий Кобзар!

/Files/images/shevch/image3.jpeg

/Files/images/shevch/image4.jpeg

Оформлення школи, випуск предметних стінгазет

Нашому славному Кобзареві – Тарасу Шевченку належать мудрі слова, що звучать як духовний заповіт: „Учитися, читайте! І чужому научайтесь, і свого не цурайтесь”. Саме завдяки книгам, постійному бажанню вчитися, пізнавати, і, ясна річ, природному генію, Шевченко став тим, кого ми знаємо, любимо, пишаємося, – великим поетом, філософом, пророком

/Files/images/shevch/image5.jpeg

/Files/images/shevch/image6.jpeg

Виставка учнівських робіт – ілюстрацій до творів Т. Г. Шевченка

Між берегами вічності клекоче час,

Дзвенить нового дня весела повінь.

Живуть, Тарасе, рідний, поміж нас

І голос твій, і пензель твій, і Слово.

/Files/images/shevch/image10.jpeg

/Files/images/shevch/image7.jpeg

/Files/images/shevch/image8.jpeg

/Files/images/shevch/image9.jpeg

Заочна віртуальна відеоекскурсія « Шевченко і світ», «Мистецька спадщина Т.Г.Шевченка» для учнів 9, 8 класів не залишила байдужим жодного глядача. Під час подорожі Шевченківськими місцями учні ознайомилися із місцями перебування Т. Шевченка в різні етапи його життя, його живописною спадщиною.

/Files/images/shevch/image13.jpeg

/Files/images/shevch/image14.jpeg

/Files/images/shevch/image12.jpeg

/Files/images/shevch/image11.jpeg

Кiлькiсть переглядiв: 73

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.