З метою підвищення рівня правової освіти та правових знань учнівської молоді, виховання поваги до закону і прав людини у філії «Копанівський НВК» з 9 по 13 грудня 2019 року був проведений Всеукраїнський тиждень права.

/Files/images/1/oleksandrovich/IMG_20191216_135912.jpg

/Files/images/1/oleksandrovich/IMG_20191216_135851.jpg

/Files/images/1/oleksandrovich/IMG_20191216_140055.jpg

/Files/images/1/oleksandrovich/IMG_20191216_140058.jpg

/Files/images/1/oleksandrovich/IMG_20191216_135931.jpg

/Files/images/1/oleksandrovich/IMG_20191216_140519.jpg

Інформація

про підсумки проведення Всеукраїнського тижня права у філії «Копанівський НВК»

З метою підвищення рівня правової освіти та правових знань учнівської молоді, виховання поваги до закону і прав людини у філії «Копанівський НВК» з 9 по 13 грудня 2019 року був проведений Всеукраїнський тиждень права.

9 грудня відбулася загальношкільна лінійка-відкриття тижня права на тему «Учнівські права та обов’язки» (керівник – вчитель правознавства Мельничук А.О.). Цього ж дня вчитель початкових класів Герба В.Л. провела з учнями 1 класу казкову гру-мандрівку «Правовий букварик».

Традиційно на належному рівні бібліотекар ПШБ Шуст Т.М. оформила книжкову виставку, презентувала видання про права людини та іншу літературу правового змісту, зокрема з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини та громадянина. Учні навчального закладу з цікавістю ознайомились із матеріалами, представленими на цій виставці.

10 грудня проведено Всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини з учнями 3,5,6,8 та 9 класів. Уроки відповідно провели класні керівники Мельничук С.С., Гулійчук Л.В., Чичко І.В., Гаврищук О.Д. та Воронко О.А. Вчителі використовували наочні матеріали та переглядали з учнями відео презентації на відповідну тематику. Під час проведення Всеукраїнського уроку акцентовано увагу на те, що основна мета нашої держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми та установами.

11 грудня під керівництвом вчителя правознавства Мельничука А.О. та класного керівника 9 класу Воронко О.А. відбулася година спілкування за участю учнів 8-9 класів на тему «Знай права, виконуй обов'язки». Учні ознайомились з 30 заповідями декларації та відзначили, що Загальна декларація з прав людини направлена, зокрема, на визнання гiдностi, яка властива всiм членам суспільства; справедливості та загального миру; охорону прав людини силою закону; сприяння розвитковi дружнiх вiдносин мiж народами.

12 грудня учні 5-6 класів переглянули відео презентацію «Я і мої права», а учні 8-9 класів – «Правова відповідальність неповнолітніх» та «Злочини і проступки».

13 грудня вчитель правознавства Мельничук А.О. провів вікторину з учнями 6 та 8 класів на тему : «Чи обізнаний ти з Конвенцією ООН про права дитини?». Перемогу здобула команда «Феміда».

Підводячи підсумки тижня, завідувач філії Мельничук А.О. відмітив позитивну роботу класних керівників у проведенні загальношкільних заходів в межах Всеукраїнського тижня права і наголосив, що й надалі необхідно проводити заходи спрямовані на підвищення рівня правової освіти учнів, створення належних умов для набуття правових знань, а також забезпечення їх конституційного права знати свої права і обов’язки.

Кiлькiсть переглядiв: 121

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.