Щороку приходить до нас весна, а з нею – Шевченківські свята. У перші березневі дні ми знову вшановується пам'ять Т. Г. Шевченка, митця слова і пензля, легенди нашого народу.

/Files/images/13/image5.jpeg

Щороку приходить до нас весна, а з нею – Шевченківські свята. У перші березневі дні ми знову вшановується пам'ять

Т. Г. Шевченка, митця слова і пензля, легенди нашого народу.

Знаменну дату народження Тараса Шевченка вшанували учні та педагоги нашої школи. В школі з 04.03 по 11.03 була проведена декада «Т.Г.Шевченко – син українського народу». Вчителі української мови та літератури разом із, заступником із виховної роботи спланували заходи так, щоб школярі охопили творчі грані Кобзаря – історика, поета, прозаїка, драматурга, художника, творця нової української літератури. З молодшими школярами були проведені бесіди, вікторини, залучали дітей до художньої творчості, організували виставку робіт «Малюємо за творами Шевченка». Вчитель української мови та літератури Гаврищук О. Д. провела з учнями 7 класу літературно-мистецьке свято «Читайте, діти, Кобзаря». Відкриття лінійки, присвяченої відкриттю Шевченківських днів. Оголошення плану проведення тижня. Інформаційні хвилинки «Незабутній Шевченко» (2-9 класи). проводила Гулійчук Л. В. і класні керівники.

Книжкова виставка-експозиція до дня народження Тараса Григоровича Шевченка. «Хай назавжди в наших серцяхгоритьіскоркалюбові до поезії, яку засвітив Тарас Григорович Шевченко. Читаймойого твори, вивчаймоїх, шануймо те, щозалишив нам у спадок Великий Кобзар!» Відповідальна Шуст Т. М.

/Files/images/13/image7.jpeg

/Files/images/13/image6.jpeg

Літературне змагання для учнів 5-7 класів «Поетичними стежками Великого Кобзаря» проводили вчителі української мови Гаврищук О. Д. і Воронко О. А.

07.03.2019 року, відбувся літературний брейн-ринг «Вшануймо пам’ять Кобзаря» для учнів 8-9х класів. Захід підготували та провели вчителі української мови Гаврищук О. Д. та Воронко О. А.Тема: «Життя і творчість Т.Г.Шевченка»Мета: розширити і поглибити знання учнів про життєвий і творчий шлях Т.Г. Шевченка; формувати в учнів ціннісне ставлення до особистості Кобзаря, розуміння учнями значимості його постаті в українській та світовій літературі, живописі; розвивати логічне мислення, інтерес до вивчення спадщини Шевченка.

/Files/images/13/image9.jpeg

Учням на дошці пропонувалося 12 категорій з різних тем:

Література

Фізика

Біологія

Музика

Кіно й театр

Географія

Живопис

Математика

Історія

Прислів’я й приказки про Кобзаря

Гроші й поштові марки

Відомі про Шевченка

Перемогу здобули учні 9 класу.

Слайд-подорож для учнів початкових класів «Спадщиною Тараса Григоровича Шевченка» організувала і провела вчитель початкових класів Герба В. Л.

/Files/images/13/image10.jpeg

/Files/images/13/image11.jpeg

Творчі вміння школярі продемонстрували у конкурсі стінгазет до дня народження Т.Г.

/Files/images/13/image12.jpeg

/Files/images/13/image13.jpeg

Змогли проявити свої читацькі здібності кращі читці творів Шевченка. А для глибшого вивчення творчості й життєвого шляху Кобзаря з учнями 5-11 класів організували вікторину «Знай Шевченка».

/Files/images/13/image14.jpeg

Проведено лінійку-підсумок Шевченківських днів у школі.

Навесні, коли тануть сніги

І на рясті заграє веселка,

Повні сил і живої снаги

Ми вшановуємо пам'ять Шевченка.

Поезія Т. Г. Шевченка стала нетлінною частиною духовного буття українського народу. Т. Г. Шевченко для нас це не тільки те, щовивчають, а й те, чимживуть. З чогочерпаютьсили й надії.Вінбувсином мужа, а став володарем у царствідуха. Вінбувкріпаком, а став велетнем у царствілюдськоїкультури. Вінбувсамоуком, а вказавновісвіти і вільні шляхи професорам і книжнимученим.

/Files/images/13/image15.jpeg

Кiлькiсть переглядiв: 177

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.