Уже традиційно у перші тижні листопада в нашій школі урочисто проходить Тиждень української мови, приурочений до Дня української писемності та мови, який всі українці світу відзначають 9 листопада.

Уже традиційно у перші тижні листопада в нашій школі урочисто проходить Тиждень української мови, приурочений до Дня української писемності та мови, який всі українці світу відзначають 9 листопада.

Найрізноманітніші заходи з нагоди Дня писемності тривають упродовж тижня. Це і конкурси, й виставки, і концертні програми, і просто змагання, а також цікаві уроки про скарби рідного слова, тематичні лінійки, класні години.

Цього року програма предметного тижня була, як завжди, досить насиченою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідного слова.

Святковалінійка до відкриття Тижня української мови. Ведучі : учні 7 класу Гаврищук С. та Герба А., брали активну участь учні 7 і 4 класів

/Files/images/2/image2.jpeg

Випуск газет, присвяченої Дню української писемності та мови; виставка літератури

«Любіть Україну і мову її солов'їну».

/Files/images/2/image3.jpeg

Мовний конкурс« Бринить, співає наша мова…», проведениий для учнів початкових класів, став справжнім святом віршів, пісень,загадок, прислів’їв та приказок. Діти чудово справлялися із усіма завданнями, за що отримували солодкі подарунки

/Files/images/2/image4.jpeg

Творчий конкурс«Диво калинове – чари барвінкові»

(на кращу декламацію поезії про мову) приємно вразив організаторів та журі кількістю конкурсантів, поезіями, які вони

читали та майстерністю декламування.

Iмісце - Воронко Богдан 7 клас, Кузьміч Ірина 8 клас. IIмісце – Коротун Валентина 9 клас, Мандзюк Тетяна 8 клас.

III місце – Гаврищук Світлана 7 клас, Бойко Ангеліна 9 клас

/Files/images/2/image5.jpeg

Квест до Дня української писемності та мови проходив у два етапи. Спершу діти мандрували по зупинках «Батько вітчизняної історії та словесноті», «Великі просвітителі», «Кирилиця і глаголиця», «Статистична», «Цікава», «Меценат»,дізнавалися цікаві факти, розглядали кириличні літери та пробували їх читати. По закінченню мандрівки всім учасникам був запропонований квест щодо почутого, побаченого, вивченого. Переможці :I місце – Герба А. 7 клас,II місце – Гаврищук С. 7 клас, III місце – Шеремета А. 8клас.

/Files/images/2/image6.jpeg

Конкурс юних філологів або інтелектуальний конкурс

«ЮНІ ЗНАВЦІ РІДНОЇ МОВИ» зібрав найкращих учнів нашої школи. Діти відповідали на запитання із розділів фонетики , лексики, морфології, синтаксису, пунктуації, графіки, складали вірші, пояснювали фразеологізми.I місце – Гаврищук С. 7 клас, II місце – Коротун В. 9 клас,III місце – Шеремета А. 8 клас.

/Files/images/2/image7.jpeg

Конкурс малюнків

«Українська мова в моєму серці»проводився серед учнів початкових класів. Робота кожного учасникає по –своєму гарною, тому переможців не визначали.

/Files/images/2/image8.jpeg

Інтелектуальна гра - конкурс знавців української мови « Мово українська, гордосте моя! »

між 8-9 класами проходило цікаво та весело. Жартівливі привітання, сучасні пісні про українську мову , поезії та вислови українських письменників чергувалися з різними конкурсами та завданнями.

Свято завершилось… Знову всі відчули, яка красива та мелодійна наша мова. Вона – наша гордість. Наша мова - це неоціненний скарб і ми ним володіємо.

Бережіть природу і мову,

Щоби справжніми бути людьми

Пісню мами, її колискову,

Що уперше почули дітьми.

Все робіть, щоб річки не міліли,

І ліси хай піснями звучать

І щоб мовою рідною вміли

Україну свою оспівать.

Кiлькiсть переглядiв: 59

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.