Бібліотечний урок до Дня партизанської слави

/Files/images/sadk/IMG_20180920_120701_HDR.jpg

Подвиг гідний пам'яті

Щорічно, з 2001року, в Україні 22 вересня відзначають День партизанської слави.

Цей день є державним визнанням неоціненного внеску народних месників у велику Перемогу над фашистами .

Найтяжчі випробування випали на долю українського народу під час Великої Вітчизняної війни. В умовах тотального терору і нехтування ворогом елементарних прав людини, насамперед права на життя, в Україні сформувався Рух Опору, який став грізною силою і перешкодою на шляху здійснення фашистами жахливого плану поневолення народів.

Ні жорстоким кривавим терором, ні підступною пропагандою окупантам так і не вдалося погасити полум’я підпільно-партизанської боротьби. Перемоги воїнів Червоної Армії були нерозривно пов’язані з героїзмом партизанів і підпільників. Це були нескорені, сильні духом люди великого патріотизму і чистої совісті.

Народну війну в тилу німецько-фашистських військ вели повсюдно: у містах і селах, на залізничних вузлах і станціях, на річках, у лісових і степових районах України.

Пам’ять про війну, її сувора правда залишаються з нами як найбільший за силою духу приклад мужності, патріотизму, важкої ратної праці і вічної скорботи за тими, хто поклав на вівтар Перемоги найдорожче — життя. Героїчні подвиги українських партизанів у пам’яті народу житимуть вічно, не забувають про них у філії «Копанівський НВК

«Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів –ЗДО» Підзамчівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Протягом тижня класними керівниками Воронко О.А., Чичко І.В., Гаврищук О.Д., Омелянською Г.О. було проведено години пам ‘яті «Сторінками партизанської слави», «Юні борці – партизани - герої», а на урочистій лінійці,присвяченій подвигу партизанів, учні дізнались про партизанський рух на Рівненщині та його героїв.

Бібліотекар Шуст Т.М. підготувала бібліотечну годину на тему «Партизанській славі нема забуття»

Сьогодні ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто нехтуючи смерть, зупинив фашистську навалу ціною власного життя.

Нехай День партизанської слави передасться з покоління в покоління і надалі, нехай зберігає в наших серцях такі поняття, як Батьківщина, честь, обов’язок і пам’ять.

Кiлькiсть переглядiв: 112

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.