Патріотичне виховання молоді базується на усвідомленні свого історичного минулого. Відзначення Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над фашизмом у Копанівському НВК відбу- лося у ракурсі минувшини і сьогодення.

/Files/images/1_veresnya_2016/image17.jpeg

“Ніхто не забутий”

Ніхто не забутий,
на полі ніхто не згорів:

солдатські портрети
на вишитих крилах пливуть…

І доки є пам’ять в людині,
і живуть матері,
до поти, й сини, що спіткнулись об кулі,
живі!
Б. Олійник

Війна… Яке це страхіття. А така, як II Світова, і взагалі ні з чим не може зрівнятися за своєю жорстокістю, за тими втратами, які поніс наш народ. Люди кажуть, що найщасливішої немає миті, ніж та, яка несе визволення народу…У Другій Світовій війні Україні випала героїчна і разом з тим трагічна роль. Єднання суспільства навколо усвідомлення цієї істини надалі сприятиме ефективному протистоянню зовнішнім викликам та загрозам.

Патріотичне виховання молоді базується на усвідомленні свого історичного минулого. Відзначення Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над фашизмом у Копанівському НВК відбу-
лося у ракурсі минувшини і сьогодення. Загальною метою класних керівників та вчителя історії Мельничука А. О. було розкрити для дітей у доступній формі сутність війни як складного суспільно-політичного процесу, протистояння між країнами, народами, людьми, завжди, - як лиха, що дорого коштує кожному громадянину і державі, руйнує долі звичайних людей, економіку, культуру країни; вшанувати пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв війни, що стала найбільш кривавою в історії людства.

Виховні заходи в нашій школі проходили під числами “1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо”.
“Мак пам’яті”. Діти самі виготовляли квіти маку та розповідали про роль цієї квітки в українських традиціях, та про історію появи маку як символу пам’яті про загиблих у війні, адже графічне його зображення уособлює і кривавий слід від кулі. Для кращого усвідомлення масштабів трагедії Другої Світової війни школярі переглядали разом із класними керівниками такі відео: “Корюківська трагедія. Злочин проти людяності”. “Між двох вогнів. Україна у Другій Світовій війні”. “Ніколи знову”. “1939-1945, 2014 -… ” та інші; звучали пісні: “Маки червоні”, “Спасибі вам, фронтовики”, “9 травня – День перемоги”, “Перемога – свята перемога”. На урочистій лінійці учні разом із вчителем історії Мельничуком А.О. згадували імена ветеранів-односельців, тих, кому довелось побувати у німецьких концтаборах. Слава героям. Герої не вмирають. За наше чисте небо, незруйновані будинки, нерозділені ворогом сім’ї були запалені свічі і загиблі були вшановані хвилиною мовчання.

Закріплюючи подану дітям інформацію, класні керівники наголошували, що дане свято ми не святкуємо, а вшановуємо, згадуємо і пам’ятаємо, яким страшним лихом була для українців Друга Світова війна. Саме сьогодні твориться історія, учасниками якої є ми самі. Знаємо, що на сході нашої держави антитерористична операція, непроголошена війна. Сьогодні, як ніколи, ми повинні допомагати своїй державі, щоб вона була нероздільною, щоб ми мали свою Батьківщину.

Кiлькiсть переглядiв: 124

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.